tirsdag den 29. juli 2014

Uden opskrift .........

er jeg i gang med en Top/Down bluse til mig selv og jeg tror den bliver super, men passer til varmegraderne vi har gør den ikke - det var nu heller ikke meningen.


Ærmerne skal være sådan ca. 3/4 lange.
Udgangspunktet er taget i det antal masker, som skulle bruges for at få lavet en smule af mønsteret i "Tempelblomst", (ja, det har jeg "tyvstjålet"), så er der ellers bare strikket/talt og målt.
Farven gengives ikke rigtig, den er meget mere mørk blå!


En forunderlig oplevelse havde vi den anden aften!
Vi troede vi var vidner til en snegle fødsel, nede i vores stensætning, men efter en gang "Google" fandt vi ud af, at det var en parring!
Sjælen oplevelse (nok både første og sidste gang, at vi ser det), og bare rolig det er ikke røde snegle, men (husker ikke lige navnet) en snegl, som bl..a. æder de røde snegle, og det skal den da være så hjertelig velkommen til!

fredag den 25. juli 2014

En nødvendighed .........

er vandkanden i disse varme dage!

En nødvendighed var det også, at få lidt afslapning, derfor tog jeg et par dages afspadsering, for jeg trængte i den grad til "fri"! (ferien kommer først senere), og vi tog på tur til FUR - så skøn en ø - og et længe næret ønske om, at komme der.
Vi indlogerede os på "Den ny Jettestue", så dejligt et sted!
Så skøn en have
Gæstehuset hvor vi boede
Fisk lavet af kunstneren som ejede de gode sted
Totompæl ved indkørslen
Hajbøf nød vi i det grønne, da vi besøgte "kunstnerdagen"
 
Jo, vi havde en god tur, med mange oplevelser, og afslapning
 
Strikketøjet val selvfølgelig med på FUR, og blev indimellem nydt i skyggen
Jeg begrænsede mig, men et par bundter til at sætte sammen med lagergarn, kom der da med hjem 
 
 
 
 


mandag den 14. juli 2014

Tour-strik og skønne dråber........

I disse dage ynder jeg at se Tour de France, og så er det dejligt, at have noget tv-strik i hænderne.
Det mørkeblå strik, er "eget design", som er prøvet for 2. gang, og det skrider planmæssigt frem.

Det lysere blå er en retro genganger, som også skrider frem, havde det med under besøget,  hos de unge i sommerhuset, hvor en udflugt med børnebørnene var på programmet.
Turen gik til Hjerl Hede, hvor der er arbejdende aktiviteter netop nu.
En undervisningstime blev overværet
At se morfar på skolebænken, hvor han skrev med penneskaft og blæk, var også spændende
En tur i hestevogn var heller ikke at foragte
Alt i alt en hyggelig eftermiddag med ungerne.

I dag er solbærsnapsen, sat i gang, den skal trække en uges tid, og så skal vi nyde den en kold vinteraften, skønne dråber, uhm.....

 


onsdag den 9. juli 2014

Nye projekter ...........

Jeg er gået i gang med en "selvdesignet" bluse. 
Idé i mit hoved og lidt surfen, gav mig lyst til at strikke en bluse oppefra og ned. Så efter lidt surfen og kigget lidt  i mine opskrifter, har det taget form.
1. prøvning ser vist lovende ud, så jeg strikker ufortrødent videre, så får vi se??

Jeg er også gået i gang med en "gammel traver og genganger"



Jeg må have noget at strikke på,  uden det helt store hovedbrud, for arbejdsdagene i denne tid er lange og stressende, så der skal afstresses med strik. Og jeg mangler faktisk bluser i blå nuancer.
Godt de lange arbejdsdage, kan veksles til afspadsering, jeg trænger snart, men det bliver nu ikke lige de første par dage, og ferie er der først bestilt på et senere tidspunkt.

lørdag den 5. juli 2014

Omsider .........

kan der meldes noget færdigt fra min hånd
Den ligger nu til tørring, og jeg er ganske godt tilfreds med resultatet af denne sommertrøje i bomuld med en lille nist at en blank tråd.
Godt tilfreds med, at man på denne årstid, kan gå i haven og få noget fyldt i vaserne!
Tilfreds med at jeg i dag har fået vundet garn op og fået lavet strikkeprøve. Jeg vil i gang med en "genganger" fra 80´erne. Godt strik til Touren på TV.
Om lidt skal der vindes garn op til et andet projekt, som er noget med at tage udgangspunkt i en opskrift og så lave mine egne tilretninger.
Mere om disse projekter senere.

Godt tilfreds med at der kommer regn, er jeg også, for haven mangler mega meget!
 Der er en helt speciel steming, når det buldre i det fjerne og regnen falder og temp. er 2o gr., sådan er det lige nu hos os, så måske skal jeg gå ud, for at nyde denne stemningen, under halvtaget?
Håber ikke vi får skybrud!

onsdag den 2. juli 2014

En skøn buket ......

 
Ikke selv den flotteste og dyreste buket fra en blomsterhandler kunne glæde mig mere end denne buket plukket i naturen af barnebarnet og foræret til mig!!!!!!


Knold begoniaer har jeg aldrig prøvet at dyrke før, men hold da op hvor har jeg været heldig, sikke fine blomster den har.
Stikkelbær er der blevet plukket en del af (mangler en del), har aftalt med genboen, at hun får stikkelsbær af mig, og så får jeg solbær retur, godt bytte, især fordi mine solbær ikke giver meget i år.
Jeg er i gang med ærmekuppelen på det sidste ærme, mon ikke det bliver færdigt i aften, så mangler kun forkanter og montering.
 
Ikke det helt vilde blogindlæg, men bare småting fra min hverdag.
Jeg vil ikke stresses af bloggen, (den er mit "rum", og jeg nyder denne blog kontakt), men ret meget tid til bloggen er der ikke for tiden, derfor har jeg  ikke lavet så mange indlæg på det sidste, surfe lidt rundt gør jeg (man skal jo forsøge at følge med), mange kommentarer bliver det heller ikke til lige nu, men forhåbentligt vare det ikke længe inden der bliver overskud igen.