mandag den 31. marts 2014

Jeg burde "dy" mig, men ........

det kribler altså i mig, for at komme i haven, men i denne tid vil ryggen ikke være med, men lidt det skal den holde til, så jeg gør krukker klar!
Jeg ved godt at det er i god tid, men det gør vel ikke noget, at være på forkant, når tiden er inde!

Denne ler krukke med lidt husløg, det går vist an på nuværende tidspunkt.

Week-end har budt på besøg, af én, som har holdt strikkepause, (p.gr.a. dårlig arm) i en del år, men nu skulle det være. Hun ville gerne have mig til at hjælpe med, at sætte i gang, så vi mødtes hos garnpuscher, garn, mønster kom med hjem og så kunne jeg gå stille og roligt og forberede aftenens menu for sikke en iver, som blev lagt for dagen, (billedet afslører, at hun var vel tilpas)
Husbond måtte vige sin plads i sofahjørnet, for den aften var der hele 2 strikkende kvinder, som skulle bruge lys.

I morgen venter der strikkecafe, måske jeg skal starte på cardigan til Vigga, for det går vist ikke, at tage VANDFALDET med, for vi snakker jo nok, som vandfald, og det går ikke, når det er møsterstrik.


fredag den 28. marts 2014

Workshop ........

i aftes stod den på workshop i Brædstrup Madam Munch, spændende var det, ikke mindst, at se de fine sjaler og andre ting Bodil havde med.
Fuld koncentration var der, hyggeligt var det, at Hanne gjorde os selskab denne aften

Det udlevere materiale, skal bestemt studeres nærmere, ikke fordi jeg har planer om et sjal, men teknikken, den ville det da have været rart at have haft kendskab til, da jeg strikkede denne kjole for et års tid siden
 
En give-away hos Ellens Strikkerier deltager jeg i. En garnholder, og jeg drømmer om at vinde den, for husbond ønsker sig en drejebænk, og hvis jeg bliver den heldige, så har han da noget at blive inspireret af. Så send venligst heldet i min retning.
 
Forår er der i luften, morgenturen i dag bød på mega meget fuglesang, vejr profeter lover godt vejr, så det tegner da til det kan blive en fin week-end.
 
Lidt strikkeri skal der nok og så puttes ind, veninden fra Sjælland kommer på besøg, og vi har aftalt, at mødes hos lokal garnpuscher, for hun vil også prøve at komme i gang med strikkepindene, trods dårlig arm, måske kan vi endda sidde på terrassen, jeg håber?

fredag den 21. marts 2014

Der må være en kant ......

Jeg var ikke helt tilfreds med min Tempelblomst!
Fik ellers flere positive tilkendegivelser af den, da jeg var til messe i Middelfart. Kommentarene var, "den ser godt ud, og gør sig godt i det lidt rustikke garn", men det har irriteret mig, at kanten rullede, så fridagen i går blev brugt til at hækle krebsemasker heeele vejn rundt, det var passende arbejde, når jeg nu skulle rekreere ryggen, (havde stået for længe ved køkkenbordet, dagen før, og så protestere ryggen)
Jeg tror og håber på, at det kan fjerne min irritation, så jeg får den brugt noget mere.

Der er stadigværk 3 dage indtil jobbet kalder, og jeg tror mest at den står på "ingenting", kun lige det jeg får lyst til, og mon ikke der oplades lidt på batterierne

onsdag den 19. marts 2014

"Julens glæde", hed det i gamle dag .......

Jeg ved ikke hvad det kaldes nu om dage??
Inspireret af Med på pindene, har jeg startet en opsparing, blot efter et andet princip, men med samme resultat.
Hver gang min arbejdsuge slutter, (og det gjorde min i går, for der er dømt feriedage/afspadsering resten af ugen) så tømmer jeg min pung for 10´ere og 20´ere.
Starten gik den 1.uge i 2o14 og knap kr. 500 er der i glasset nu!
Det er jo bare, at snyde sig selv, men dejligt hvis nu lige en sommerjakke synes dyr, ja så kan der jo spædes til af penge som allerede er ude af systemet! Det samme gælder hos mig, hvis jeg har lyst til garn, andre messeindkøb, lidt ekstra feriepenge eller lignende. Men må IKKE bruges til daglige indkøb!

Her strikkes der på noget, som jeg først kan se resultatet af når jeg får det af pinden, håber teknikken er rigtig forstået?

Fridagene skal nydes, der er lagt ekstra plade i bordet, for vi får Frikadelleklubben på besøg i aften, så lidt mad skal laves i dag, en kringle eller to skal også bages, nå ja lidt indkøb skal der jo også gøres. Måske et smut forbi job, for jeg har lige en aftale, som jeg synes vil være træls, at lade vente til på mandag, ja jeg ved det, jeg burde ikke være gift med mit job, men det er jeg altså næsten



søndag den 16. marts 2014

Øvelse gør mester, siger min "mentor"..........

"I tråd med tiden" blev indtaget i fredags af rigtig mange mennesker incl. os 4 piger. En af dem var helleshjoerne. Vi havde en super god dag, tak for det piger!
Meget blev der kigget på/mærket på, noget kom der da også med hjem, og snakken gik, så det var som det skulle være!
Jeg købte bl..a. 250 g af dette garn, som jeg skal have fundet ud, hvad som skal bruges til, måske sammen med garn på lageret? Garn kan man jo aldrig få for meget af, vel???
Koncentration var der også, MØBIUS teknik blev øvet på workshop. Det er nu ikke bare lige, at slå op til en MØBIUS, men min "mentor" siger, at vi skal øve os!
Det har vi så gjort, og sms er føget frem og tilbage, vi skulle jo gerne kunne vise pigerne i caféen hvordan! Jeg tror mit forsøg er rigtigt. Det er bare en prøve, i noget tilfældigt garn, som ser sådan ud efter en aften i sofaen. Der strikkes kun for teknikkens skyld.
jo, jo der var fuld koncentration i fredags, mon ikke også hun var så koncentreret i går, for hun har vist også fået det til at virke!
Om lidt skal nr. 2 babystøvle monteres, medens der drikkes morgenkaffe og ses Formel 1 løb sammen med husbond.


tirsdag den 11. marts 2014

Det gør så godt, når solen skinner .......

For første gang i 2014, kom bakken med kaffe, vand og strikketøj med ud på terrassen. Havemøblerne stod der jo, jeg gad ikke lige finde hynderne frem et tæppe i stolen kunne sagtens bruges. Spørg lige om jeg nød det? Nå, det kan jeg nu godt svare ja til! Har lige et par fritimer inden møde på jobbet kalder, og de blev godt nok nydt UDENDØRS!

Jeg har haft lidt problemer med at tyde diagrammet til VANDFALDET (som går over 37 masker), så der har været optrevling, men så faldt 10´øren.
De minderste 12 masker skal gentages dvs. strikkes 2 gange, såre simpelt, når 10´øren altså er faldet! Det har da godt nok voldt mig hovedbrud, men nu kører det.
Jeg ved ikke lige hvilket lys jeg skal fotografere i for farven er godt nok noget forandret, håber jeg finder det rigtige lys.
Genbrugshaj, det kan man vist kalde mig. Jeg kan dårligt gå forbi en genbrugsbutik, uden jeg bliver "draget" derind! Den anden dag var jeg kommet udenbys, og en ny genbrugs mødte jeg, så det kom der 3 fine lysestager i slebet glas og med sølvkant ud af. Jeg er faktisk helt forelsket i de små fine stager! De pynter nu i en dekoration på et sølvfad på mit sofabord.
Tænk at nogen har kunnet nænne, at skille sig af med dem? Nå, ja det var jo godt for mig at de gjorde det!




lørdag den 8. marts 2014

Det har jeg aldrig oplevet før !

En lille spæd og hårdnakket iris i selskab med krokus den 8. marts?????
Det er da utroligt!!!

Forår er der i luften, og det påvirker os mennesker, naboerne kommer frem fra vinter-hi, energien kommer snigende, det er så dejligt med det lys solen bringer til os!

Vandfald har jeg set mange af rundt om i verden, det største og mest imponerende var Niagara Fall, men mange andre vandfald har nu også imponeret mig.
Jeg har hørt mennesker tale som et vandfald, men jeg har aldrig strikket et vandfald! Garnet til Vandfaldet fra bogen Mange Masker
er vundet op i dag, og jeg har været ramt af "foråskuller", mit køkken incl. skabe og skuffer er gjort rent i dag, det er mega dejligt når det er gjort! Så nu er der dømt strikke-/hyggetid, resten af denne forårslørdag, så mon ikke der skal slås masker op til Vandfaldet?



fredag den 7. marts 2014

To-doo listen .......

krisen er vist overstået!
Fridagen i dag er brugt på ikke ret meget.....
Men en strikkeborg er der kigget i, garn er fundet frem og prøver er strikket og vaskeprøve lavet, så nu kører det derud af igen
Denne kunne godt springe på pindene, det går den helt bestemt (garnet som prøven er lavet i er noget lysere end på foto)
Denne springer helt sikkert snart på pindene, jeg skal jo snart deltage i workshop, så kan jeg øve mig i den teknik, som jeg forhåbentligt lære der. Knapperne ville vist også passe perfekt!
Det nyligt indkøbte garn og noget garn fra lageret, gør sig så godt sammen, så .........

Er der for resten noget med at døgnet kun har 24 timer, og at man også skal passe sit job og de andre gøremål???

Om lidt tror jeg at jeg griber strømpepindene, for enten at strikke på strømper eller på et ærme i babytrøjen?

onsdag den 5. marts 2014

Jeg laver forsøg ........

Jeg har flere gange i år købt/fået foræret hyasinter, de er ikke som tidligere år, blevet pantet ud i haven efter afblomstring, men løgene er nu plantet i en krukke, så forhåbentligt til næste forår har jeg en krukke med blomstrende hyasinter?

Farven er grøn og ikke grå, som på billedet, men det er et forsøg. Jeg er i gang med at strikke "påfuglemønster" i strømper!
Jeg besøgte min "garnpusher" i går, og lidt kom da med hjem, så nu skal der vindes garn og laves strikkeprøver - spændende!!

Forsøgte at booke en ferie-lejlighed på Bornholm hen på sommeren, og Jubii, det lykkedes, og endda incl. ledig færge. 
Så udsigten er 2 Ø-ferier hen over sommeren, både Helgoland og Bornholm!

Aftensmåltidet i dag, skal foregå sammen med kollegaer og deres familier, sådan lidt hygge uden for arbejdstid, tror det bliver hyggeligt!

lørdag den 1. marts 2014

Jeg ved ikke lige hvad der skal strikkes på?

Det ligner ikke lige mig?

Men der er da nogle mindre projekter som optager mig for tiden
Der strikkes på noget, som skal bruges til barselsgave. Modellen er strikket flere gange tidligere.Hyggeligt med lidt babystrik! Små knapper skal jeg købe når jeg kommer på messe i Middelfart.

Strømperne til fødselsdagsgave blev færdige i aftes

Et par hæklede lapper er lavet, 3-4 mere skal der laves (bestilling fra svigerdatter)

Måske skulle man kaste sig over et evighedsprojekt: Hækle mange lapper til et tæppe?

Jeg synes næsten, at jeg bliver stresset af den uvidenhed om, hvad jeg har lyst til at nørkle med lige nu! 
Nå, jeg finder vel ud af det, for to-doo listen er lang, men det som først dukker op når jeg tænker på nye projekter er: pulsvarmere til fødselsdagsgave - afprøve nyt mønster på strømper - eller måske???

Nå, helt vægelsindet er jeg ikke, har foræret mig selv disse roser, som var på tilbud i REMA, jeg købte også en buket roser der, midt på ugen og de står så fint, så endnu en buket måtte der til, til week-enden.

Strikketasken ville være nem at transportere, med de små projekter, men må desværre melde afbud til strikkecafé på tirsdag.