lørdag den 27. april 2013

2 forstykker...............

og 1/4 ryg, dukkede frem i min hukommelse, og nu er den også dukket frem fra sit skjul. Jeg taler om "Den med struktur". som jeg strikkede på sidste sommer, nu skal den være færdig!

Så nu er jeg på "sporet igen: "Olivia" skal lige være færdig, så startes der på "det genfundne projekt", og strikkeprøve til en sommerbluse, som kan efter oldgammael opskrift skal laves.

fredag den 26. april 2013

Det kommer nok .........

men underligt er det nu alligevel, at der ikke er så mange strikke projekter, som står i kø i mit hoved.
OLIVIA skrider stødt og roligt fremad, i dag må jeg vist hellere få maskerne over på den lange rundpind, for prøvning, så jeg kan vurdere hvor lang den skal være.

Det passer nu heller ikke helt, at jeg ikke har plan, for endnu en sommerbluse spøger da i hovedet, men det er ikke et projekt, som absolut er et must at måtte strikke.
Sommeren og de varme temperaturer lader vente på sig, men lidt sommerblomster er der da kommet i krukken.
Overskuddet af energi er ikke så højt for tiden, håber snart det indfinder sig, så måske er det derfor, at strikke projekterne ikke er så mange.
Her ved køkkenbordet er der lige nu en stille start på dagen, en tur ud at gå vil jeg begive mig ud på lige om lidt, lidt billeder skal også flyttes fra PC til ekstern harddisk, så vi i dag kan vise vores norske gæster dem, medens kaffen drikkes. Vi har den tradition, at nordmændene medbringer billeder og vi har
jo også billeder. Vi ses selvsagt ikke så tit, og det er jo en god måde at følge lidt med i hvad som sket siden sidst.
Måske skal der købes lidt flere sommerblomster i weekenden. For nu er nattefrosten forhåbentlig slut for denne gang.

søndag den 21. april 2013

En plads i solen .....................

blev det til i går, efter at klædeskabet var blevet gennemsøgt, for at finde lidt "klude" at tage på mandag eftermiddag og aften hvor der er reception på jobbet!
Inden gennemsøgningen syntes jeg ikke, at jeg havde noget at tage på, så de 2 butikker vi har her i byen blev besøgt, men der var heller ikke noget, som faldt i min smag, og man skal jo ikke købe bare for at købe. Men jeg fandt da lidt "klude", som jeg ikke kunne undvære, altså bare ikke lige til receptionen. Så hjem til klædeskabet gik turen igen, og jeg fandt da noget i skabet, som kan bruges.

Min version af VANILLA er vasket og tør, så her kommer lige et billed med indhold, knapstolpen er jeg yderst tilfreds med! Ja, det er jeg for øvrigt med hele trøjen. Det er nok ikke sidste gang, at den type knapstolpe bliver strikket af mig.

I dag var der også nogle, som blev glad for en plads i solen, vi var sammen med søn m/fam. ude på GYVELBORG for at se øko-køerne blive lukket ud, og ih hvor var de altså kåde. Vejret var fint, bare ærgeligt at jeg ikke havde tænkt på, at smøre nogle sandwich, som vi kunne have spist i det grønne, ved siden af legepladsen. Det må vi tænke på næste gang!
Et rigtig godt arrangement, og vores by-børnebørn syntes det var spændende, at besøge en bondegård (selvom det ikke var første gang de besøgte en bondegård) .
Der var mulighed for at lege på halmballer, at komme op i en stor traktor, at se på de små kalve, og fornemme den "duft" der er hvor der er køer.

En "tatovering" fik børnene også på hånden, så de var ikke så meget for, at få hænderne vaske, da vi kom hjem, men det var nu en nødvendighed!

Lidt spil var der  mulighed, og tegne kunne de også, men de ville nu hellere kigge på dyrene.

Smagsprøver på økologisk ost og mælk var der også, så lidt "rav-ost" og blåskimmel ost, købte vi også.

Heldigvis forberedte jeg lidt mad i går, så der er nem aftensmad i dag, så søndag aften kan snart nydes med lidt strikketøj, nå ja der er vist også lige noget tøj, som skal i forbindelse med strygejernet, så jeg er klar til i morgen.



fredag den 19. april 2013

Endelig ...........

er det blevet week-end, og påvirkningen af stress, er dæmpet noget.
Jeg har næsten nået det jeg skulle,  for at være klar til receptionen på jobbet på mandag, (et par småting kan først ordnes på mandag), så nu vil jeg tillade mig at forsøge, at slappe af.
Jeg vil strikke lidt på OLIVIA
og jeg vil nyde det herhjemme det meste af week-enden, dog vil jeg følges med et par børnebørn ud at besøge en økologisk bondegård på søndag.
Jeg vil lave lige det jeg får lyst til, og det er ikke meget, tror jeg, men lidt strik og en vask af min udgave af VANILLA bliver det nok til.

tirsdag den 16. april 2013

Ombygning .....

er stadig i gang på jobbet, det bliver godt, men når vi (læs: håndværkerne) at blive færdig til på mandag, hvor der skal holdes reception?
Det stresser mig, måske er jeg nød til at arbejde i week-enden! Det stresser mig, og stress er jeg ikke den bedste til at håndtere!
Godt jeg har mit strikketøj, til at slappe af med, det bliver der nu nok ikke meget tid til i de kommende dage.
I aften er det vores tur til at bespise "frikadelleklubben", (10 personer),jeg servere flæskesteg, og is, for det er jo så nemt. Kagen er bagt.
I morgen er der møde i Kolding indtil kl. ca. 15, og generalforsamling på jobbet kl. 19.3o
Jo, jo jeg keder mig ikke. Men jeg er bekymret for, om vi når at blive færdig til receptionen!
Vanilla er færdigmonteret, den mangler vask, og var med i strikkecafé i går, hvor vi talte om den knapstolpe, som er fin og anderledes, (billeder følger)
Olivia vokser stødt, og skal blive til en sommerbluse, som jeg glæder mig til at komme til at bruge.


søndag den 14. april 2013

Måske .......

bliver jeg klar til at montere ærmer på Vanilla i dag, jeg er næsten nået i mål.
Måske bliver der strikke-/kaffetid udendørs i dag, for der loves jo  2 cifrede temperaturer i dag.
Måske bliver der også vasket vinduer udenfor i dag.

I haven pipler det op ad jorden, jo jo kalender viser at vi er i forårs måned, og nu begynder temperaturene jo at følge med.
I går havde vi besøg af søn og svigerdatter (hun lå på sofaen med migræne)  vi andre var ude i det gode vejr.

Regitse viste endnu engang sine kreative evner. Farfar fandt en pakke dekorationsler, som var i overskud fra juledekorationerne. Det udnyttede pigen, ude i farfar`s værksted, en skål blev formet og taget med hjem til videre udtørring.
Farfar nyder at pusle og frembringe ting i sit værksted, jeg tror Regitse vil gøre ham følgeskab, og det er da dejligt, hun er altså kreativ.


Legepladsen blev besøgt, solen skinnede, så vi nød det.

Håber på endnu en  solbeskinnet dag, det tegner ihvertfald til det lige nu!

fredag den 12. april 2013

Forårskuller .......

er det vist, jeg foreslog nemlig husbond, at garagen skulle ryddes op!  Det er nu gjort, og i morgen går turen til genbrugspladsen. Husbond skal holdes til ilden, for han kan ikke "nænne" at smide noget ud, sæt han skulle få brug for det!!!!
Sådan har jeg det jo også med garn, men altså, vi (læs husbond) havde fået samlet så meget, som han selv kunne se ikke kunne anvendes, men jeg tror han led lidt indimellem!!!

Nu er nem aftensmad, nemlig suppe, fortærret  og vi fortjener at komme ind i stuen og nyde aftenskaffen og jeg vil også strikke lidt.

onsdag den 10. april 2013

Endnu en gang ..........

så græsplænen snedækket ud, da jeg kiggede ud her til morgen.Kan det da blive ved?

Om lidt skal jeg på job, og der er vanrette flader også dækket, men det er af støv! Det bliver ikke ved, for det er snart overstået, med den ombygning.


Væg er fjernet, nyt køkken er næsten monteret, og resultatet bliver godt, men træls med al den støv, og larm af håndværkere!

Utroligt er det, men naturen gang går sin gang, for et par dage siden opdagede jeg at stauderne, på trods af vinterligt vejr, alligevel pipler op af jorden!
Jeg tror på meterologerne, og planen for weekend er, at der skal ryddes op i haven, havemøbler skal frem, og diverse andre ting skal gøres derude!
NU SKAL DET BLIVE RIGTIGT FORÅR!

Her strikkes der selvfølgeligt, ja det vil sige der er også trævlet op! Et halv ærme! Jeg opdagede, at jeg havde glemt en række vanrette masker på ærme nr. 2, så om igen!

Der strikkes også på OLIVIA, som jo er en sommerbluse, og den skal være færdig så jeg kan bruge den inden så længe, når vi får lunere vejr.

søndag den 7. april 2013

Kreativitet ...........

Har vi en "kunstnerspire" i vores familie?
Da vi ankom til datterens sommerhus, faldt blikket straks på dette billed, vi talte om at det da, var et de lige havde købt, og at det vist forestillede Kristus på korset, og at farverne var så flotte. Hvor mon de havde købt det?
Men nej, de havde kun købt rammen, kunstneren er Marie på 5 1/2 år, og det er ikke Kristus hun har malet!  Billedet passer så fint i stuen i sommerhuset, og ligner noget som har kostet flere pengesedler!

Som nævnt har vi lånt datterens sommerhus nogle dage, og vejret, ja det "smagte" lidt af forår. Selvom det var bidende koldt om natten, gav flere eftermiddage mulighed for strik på terrassen. Solen har også noget
magt nu, så det nederste af armene fik da en smule farve!

Flotte solnedgange har der også været, men godt at brændestakken var så stor som den var, for det var altså en nødvendighed, med i i brændeovnen om aftenen.
En shoppetur til Århus, og en gang akupunktur er det også blevet til. Det var nu ikke så meget der blev handlet, men jeg fik da kigget - jeg synes ikke rigtigt at jeg blev fristet af forårstøjet - det skyldes nok mangel på de 2cifrede varmegrader. Husbond var noget overrasket over at jeg ikke "læssede" ud af bilen! Akupunkturen, den gjorde rigtig godt, jeg fik den helt store behandling, ja, de kinesere kan altså noget, der var en gang jeg ikke troede på, at sådan nogle nåle havde nogen effekt, men jeg er blevet klogere.

Forkert rækkefølge vil nogle sige, men jeg købte knapper i Århus, og så måtte jeg da lige strikke knapstoppen, som består af en Biesse, selvom jeg mangler at strikke ærme nr. 2. Jeg er ganske godt tilfreds med resultatet. Jeg er også godt tilfreds med, at kanterne, som ikke er rib, men derimod vanrette masker, gør at trøjen virker lidt som en jakke. Det gør heller ikke noget, at jeg har en nederdel, som farven passser super til! Nu er monteringsprocessen jo super nem, når ærmet er strikket.Farven på billedet er ikke rigtig gengivet.

Der er også startet på OLIVIA, top/down og beregnet til den forhåbentlige snarlige sommer, med høje varmegrader.

Nu er bilen tømt på happengut, vaskemaskinen snurrer, kylling og ovnpomfites er i ovnen, så når maden er spist, vil jeg falde ned i sofaen, og belave mig på, at i morgen venter jobbet, og en fødselsdagsinvitation, så nu starter hverdagen, men, men jeg har stadig nogle feriedage, som jeg vil flytte med over i det nye ferieår.

mandag den 1. april 2013

Igen, igen ...........

jeg vandt lidt garn op i går, kunne ikke dy mig. Nu har jeg lavet strikkeprøve, hov hvad var der lige der skete, en mærkelig kode kom frem på skærmen i stedet for billedet, men da jeg ville se eksempel, ja så var billedet af strikkeprøven der?????

 Der sker nu sommetider mærkelige ting på "Blogger"!!!!!!!!!!!!!!!

 Måske vil jeg strikke LEMMON, jeg synes faktisk, at prøven blev ok, og igen strik med vanrette masker, men jeg overvejer stadig, om det måske skulle  være OLIVIA i en rød farve det næste projekt skal være???????
Jeg kan overveje videre, og måske tale med pigerne om det i morgen i caféen. Jeg har jo stadig et stykke vej til slutningen af VANILLA, men et nyt projekt trækker i mig.

Påskeferien slutter i dag, men der er kun en arbejdsdag, derefter skydes der lidt rest ferie af.

Nå, jeg skulle bare trykket på knappen "Skriv", så ser det hele ok ud igen! Mystisk!