mandag den 29. marts 2010

Snart påske......

og ja, jeg har købt påskeæg til de 3 største af børnebørnene, de 2 små må vente til næste år. Jeg forventer at hele familien samles til lammekølle, det er en tradition vi har her i huset, så den holdes i hævd.
Vi havde forresten Jens på ferie her fra fredag til lørdag, og ferie for de børn, er der også gået tradiition i.
Menuen skal være pandekager, og de skal være med til at forberede en kage, som skal serveres for deres forældre, og ikke mindst så skal man altså sove i soveværelset hos morfar og mormor. Og her får de også lov til at se TV medens man spiser morgenmad. Det må godt være lidt anderledes, når man får lov til at komme på ferie alene her, så kan man også få ekstra opmærksomhed når den ikke skal deles med 2 søskende.

Strikkefronten: Vesten til Marie er færdig, og afleveret, den passede vist meget godt, ja altså ikke til det tøj, som hun havde på da jeg gerne ville fotografere hende i vesten, men ellers er den blevet o.k.
Ny strikketøj kom der på pindene lørdag aften, da vi så x-factor, det bliver en trøje til Vigga, i noget Florida garn fra mit lager, jeg tror farven er super her til sommer, og garnet består bl.a. af bomuld, og mønsteret, ja det er fra Hendes Verden uge 10/2010 jeg faldt for det mønster med det samme jeg så det.
Jeg strikker den midste størrelse, og strikkefastheden passer, men spændt det er jeg for den ser nu lidt stor ud.....
En god veninde, har sendt mig nogle påskekyllinger i patchwork, de kom med posten i dag, og det er altid rart at få en gave. Så jeg skyndte mig at sende en SMS til hende og sagde tak.Hun holder campingferie sammen med sin mand og noget andet familie, jeg er lidt misundelig, ikke fordi de camperer, det er bestemt ikke lige mig, men over, at de holder ferie. Det synes jeg også lige, at jeg trænger til, og måske ville jeg også have godt af det, (det tror jeg faktisk lægen som jeg konsulterede i sidste uge ville mene) men så længe huset her på matriklen stadig ligner en byggeplads, ja så gider jeg altså ikke holde ferie her. Jeg har ellers over een uge tilgode + lidt afspadsering. Nå, jeg får nok lov at overføre det, så ferien må holdes en anden gang.
God påske til alle jer som kigger her forbi.

torsdag den 25. marts 2010

Det går lidt trægt på strikkefronten



jeg ved det godt, men energien er der så meget af for tiden. Jeg synes ikke jeg orker så meget, og dermed overkommer jeg jo heller ikke så meget.


Men, men foråret står på spring, jeg ved det, for jeg har været i haven og dejligt er det jo at se, at der er knopper og nye skud. Men hvornår mon jeg får lært, at min ryg ikke er hvad den har været?? I sidste uge var jeg i haven, der er jo altid en del, som skal ordnes i haven på denne tid, hvis man vil have en dejlig have hele sommeren, og det vil jeg gerne, men jeg må altså til at lære ikke at tage så hårdt fat for længe ad gangen, for det giver bagslag. Nå, men lidt ad gangen, så går det nok, det tror jeg.
Og tænk Marie, som kun er 2 1/2 år, ja, hun er allerede begyndt at tale om, at hun skal have hindbær hos mormor/morfar, derfor måtte hinbæbuskene klippes ned, så vi kan opfylde den lille piges drøm, men buskene ser nu ikke ud af så meget når de lige er klippet ned, men det kommer, for jeg så da de nye skud, og forhåbentligt kommer der lige så mange bær i år, som de foregående år.
Den forgangne uge har også budt på bedsteforældredag i Regitse´s vuggestue, det var som sædvanlig hyggeligt at se hvor den lille pige tilbringer sin hverdag. Jeg tog en feriedag, og hyggede mig sammen med svigerdatteren og lille Vigga, med bl.a. café-besøg, det var også hyggeligt.
Dagen i dag har også været en feriedag, og vejret har jo været super. Dagen er blevet brugt på besøg hos lægen, shoppe lidt nyt tøj, (vi skal jo snart til barnedåb), og lidt havearbejde. Jeg håber ikke jeg har overdrevet det i dag, men det skal min ryg nok fortælle mig i morgen. Nu håber jeg bare ikke, at min vægt øges, så jeg ikke kan passe tøjet, som jeg lige har købt og som jeg er rigtig glad for. Lægen ordinerede noget medicin, som kan give vægtforøgelse, og jeg har jo også lavet rygestop, så det går måske ud over vægten, men så må vi tage det problem op til den tid!!! Nu er foråret over os, og den trælse sne og det glatte underlag er væk, så nu er der igen mulighed for at motionere, og det har jeg tænkt mig, at udnytte!
Men lige nu vil jeg altså se om ikke jeg kan får gang i strikkepindene.

lørdag den 13. marts 2010

STRIKKET BLONDE .....

jo, jo nu har jeg også prøvet det. Jeg er i gang med djævlehue m/bonde fra bogen SØDT OG BLØDT, af Lene Holme Samsøe. Det er er altså en bog jeg vender tilbage til igen og igen.
Denne gang fordi, der skulle strikkes en hue, som skal høre sammen med MINI fra Design Club, hvortil jeg har været i genbrugeren og købe små træknapper. Trøjen blev afleveret i dag, så må huen følge efter. Det kan godt nok ikke vente længe med at få den færdig, for sådan nogle små størrelser vokser altså hurtigt.

Utroligt, at man ikke kan huske hvor stærkt det går. I hverfald blev jeg forundret over hvor meget større de 2 små er blevet på godt og vel en uge. Længere er det nemlig ikke siden vi var til fødselsdag hos Regitse, som blev 3 år, og i denne uge har begge svigerbørn haft fødselsdag, og det blev fejret som fælles fødselsdag i dag. Det var så hyggeligt, men man kan nu godt mærke, at der er kommet et par børn mere til.
Denne week-end har i går budt på hjemlige sysler, bl.a. besøg af gardin mand, og vi kom til at købe plissé gardiner til stuen, som er under opbygning, uha, som den husbond da nusser om tingene! Men godt bliver det, det er sikkert og vist, og fremad går det da.
I dag har vi nået at være på lossepladsen (jeg rydder jo en del op i skabe og skuffer i disse dag, da rengøring ikke er så voldsom nødvendigt, det støver umanérligt meget, så det må vente til vi er færdige med stuen, så skal hele huset godt nok have den store omgang. Det bliver vist det man kalder foråsrengøring. Ja tro det eller lad være, men jeg glæder mig til at komme i orden igen. Og når så skuffer og skabe er ryddet op så bliver det rigtig godt, og jeg får udnyttet ventetiden). Derefter så til fødselsdag, som var rigtig hyggelig, med dejlig frokost og varm chokolade og kagemand, så sulten er lige nu ikke den store, så om lidt skal der brygges lidt kaffe, smørres et par boller og hygges i stuen, med strikketøj selvfølgelig.
I morgen søndag, står den på job for mit vedkommende i 8 timer, og husbond skal nusse i stuen.
Rigtig god week-end til jer som læser med.
Jeg glemte vist at fortælle, at vi blev helt opstemte af at se de nøgne marker, da vi kørte afsted i dag. Dejligt med det tøvejr, men også lidt vandkoldt, men jeg er sikker på foråret venter lige om hjørnet, og jeg glæder mig


søndag den 7. marts 2010

Nu må det altså godt stoppe





med al den vinter. Fredag eftermiddag så der igen sådan ud, når man kigge ud af vinduet, og det var bare begyndelsen, i løbet af no time havde vi fået en ordenlig dynge igen, igen......
Her på matriklen går det sin vante gang, med min mangel på tålmodighed, over at husbond stadig pusler på renoveringen af stuen, jeg vil godt snart se det færdige resultat! Godt nok har vi en stue mere, og den der renoveres bruger vi alligevel næsten aldrig, men det roder og støver over det hele.



Vi har bestilt en skænk til stuen, så reolsystemet, som tidligere har haft sin plads i stuen, er blevet forvist til et værelse, hvor så en anden reol måtte køres til genbrug, ja sådan griber tingene om sig.
Dagen i dag er blevet brugt til oprydning/udsmid på værelset, så nu er der igen et læs til genbrugspladsen. Der var jeg forøvrigt ude i går, og hvor er den blevet god den renoverede genbrugsplads, men du godeste hvor var der mange forskellige containere. Det er nu en god ting, at der passes på miljøet, så i dag hvor der blev ryddet op blev der sorteret, så det er nemt at køre en runde på genbrugspladsen, og tømme af i de dertil indrettede containere.
Det må blive en dag i den kommende uge.

STRIKKEFRONTEN: Der er som sædvanlig flere ting på pindene. En MINI fra Design Club str. 0-6 mdr. i en lilla farve, i socks fra Hjertegarn, skal blive en trøje til hende her, som allerede er blevet 4 uger.

Desuden er der gang i lysrødt garn, som skal blive til dette, altså en vest til Marie, i Viking Uld, og med hæklede kanter og hæklet blomst som pynt.
Når den er færdig, så skal jeg i gang med 2 stk. veste magen til bare i lys lilla, 1 tiltænkt den unge dame her over, og 1 til hendes storesøster.
Ja, det er godt at have gang i noget, men mon det er vinter-træthed, for jeg synes ikke rigtig, at jeg er oppe i fulde omdrejninger, håber at komme det når foråret sætter ind, om forhåbentligt ikke ret længe! Det skrider ikke rigtigt for mig for tiden, det er kun nå man er udendørs, så må man jo passe på ikke at skride i det glatte føre!!!