søndag den 27. september 2009

EN MUS EFTER VALNØDDER




Høsten af valnødder er startet, og der er bare så maaange og de er så store og fine i år. Så det er ikke fordi vi ikke kan unde musene nogle af nødderne, men husbond fandt et hul, der så for stort ud til at være et musehul, og han fandt nødder slæbt mange meter væk fra træet og gravet ned i små depoter, og troede da ikke at en mus kunne slæbe dem så langt. Så frygten for at det måske var en rotte eller lignende var der. Uha, Uha. Nå men husbond er lidt kreativ, og frem kom muldvarpe-fælden, og vips så smækkede fælden, og der sad en markmus i den, så det var næsten synd at den måtte lade livet, men sket er sket.

Strikkefronten: Der er strikket en sweater til Regitse. Brugsen havde rest salg af garn til næsten ingen penge, så det måtte jeg have fingre i. Den er strikket efter basis opskrift i bogen Sødt & Blødt af Lene Holme Samsø, og der er påsyet et par filtede hæklede blomster. Datteren har bestilt en hue til Marie, den skal være magen til den jeg lige har stikket til sættet, bare mørkebrun, så den er påbegyndt.
Sweateren er klar til aflevering i eftermiddag, hvor vi skal til fødselsdag hos sønnen. Vi har godt nok haft et hårdt program her i week-end. Lørdag kl. 11 til brunch for at fejre en 70 års og en 75 års fødselsdag. Hjem derfra og skifte tøj, for at køre videre til week-end ophold i Fredericia sammen med mit job. Det var rigtig hyggeligt. Nu her søndag formiddag er vi så et par timer på hjemadressen, og kører overmiddag som sagt til fødselsdagskaffe og -aftensmad. Det bliver nok også hyggeligt, jeg glæder mig som sædvanlig til samvær med især børnebørnene, men da også med deres forældre.
Fremgang er er med min iskias-nerve, jeg kan ikke sige fra dag til dag, men set over tid er det meget bedre. I aftes kunne jeg holde til en sving-om, og mit ben arter sig vel også i dag. Dejligt, med den fremgang. Jeg er startet på ryg-hold hos fys og det er jeg sikker på hjælper og også startet på den gymnastik som jeg plejer at gå til hver vinter. Og så gør jeg øvelser for ryggen hver dag herhjemme. Da jeg var til visitation på ryg-centeret fik jeg jo at vide, at det skulle trænes væk og det har da også sin virkning. Jeg kunne jo først komme til yderligere undersøgelse på ryg-centeret 16.dec. men i mandags havde de et afbud, så super, jeg rykkede 3 mdr. frem i køen!!!! Det er et team og der flere ting man skal deltage i, tale med en psykolog omkring smerter, og tænk, da jeg var på vej ud fra parkeringspladsen, ringede psykologen, at hun kunne tale med mig om ca. 10 min., så den konsultation blev også overstået i mandags. Så skal jeg til MR-scanning mandag og til et møde omkring rygproblemer på onsdag, og så ellers bare træne og træne. Men går det galt igen og jeg får stærke smerter, er jeg nu i systemet og kommer hurtigere til. Jeg glemte vist at fortælle at jeg er nedtrappet til næsten 0 med smertestillende.
Så træn, træn, træn fru Knudsen, det er parolen og den parole følger jeg, for jeg kan jo mærke at det hjælper.
Nu vil jeg gå ned og pakke fødselsdagsgave til sønnen fint ind, og begynde at gøre klar til afgang

søndag den 13. september 2009

Hvor heldig kan man være ?

Så heldig! Jeg købte garn til Marie´s trøje med hue hos BALLEBY Garn i Ebeltoft. Det blev købt i april, og sættet er først blevet færdigt nu til morgen. Desværre kunne jeg for en uges tid siden se, at jeg kom til at mangle 1 bdt. garn. Ringede så til BALLEBY Garn, og så var jeg godt nok heldig, for de havde et bdt. garn i rette indfarvning. Og det sender vi da lige til dig, vedlagt et girokort, var svaret og det var her i løbet af et par dage, så det kalder jeg service.

Nu er sættet altså færdigt , og jeg håber stadig at heldet vil være med mig. I går lavede jeg prøve som kom i vaskemaskinen på uldprogram, og det var et godt resultat. Der står det kan vaskes på uldprogram, men jeg var lidt skeptisk, og uden grund. Så nu er sættet i maskinen på uldprogram og i vaskepose, så jeg venter spændt.
Vejret er godt, det er da så dejligt med sådan et vejr i september. Min iskias er nogenlunde, men indimellem går det nu lidt tilbage af, men så vender det heldigvis til det positive igen.
Jeg må lære ikke at tage for meget fat (åh, det er svært) men i gar var jeg vist for aktiv, så her til morgen var det ikke så godt, men nu er det bedre igen. Det er ved at være ved tiden, at noget af vores rejse til Egypen skal betales, jeg satser på iskias stadig går fremad, og regner bestemt med at det fortsætter, for jeg vil altså med. Den iskias skal altså ikke styre mit liv, det har jeg bestemt!!!!!
Jeg er staret på ryghold hos fys, og træner ivrigt med de øvelser vi fik vist. Jeg vil/skal være "fit for figth" og gerne snart!

søndag den 6. september 2009

Iskiasnerven fylder







stadig en hel del i mit univers, men det går støt fremad. Ikke sådan at jeg kan sige fra dag til dag, at det er bedre, men set over tid går det meget bedre. Det er et forsøg, men jeg har fået over een uge til næste konsultation hos fys. Og på onsdag starter jeg op på et ryghold, som bl.a. skal træne de små musker op, det venter jeg mig meget af.

Den forgangne uge har budt på ikke mindre end 3 fødselsdage. Først min egen, som jeg havde valgt ikke at invitere til (det valg tog iskiasnerven for mig), men de unge syntes nu, at jeg skulle fejres, og så kiggede de lige forbi og det var rigtig hyggeligt. Ungerne og jeg tog et spil billedlotteri. Og ungerne fik lejlighed til at give mig gave, det synes børn jo at man skal have på sin fødselsdag. Kaffe og kage blev det også til, samt lidt aftensmad. Jo, jeg blev skam fejret på behørig vis.

Datteren og mindste barnebarnet Marie, har fødselsdag samme dato, så det er også blevet fejret. Husbond var den dato på job på Sjælland, så jeg tog med rutebil op til dem, for de skulle da fejres. Og hvor er det dejligt, at se et par forventningsfulde og glade øjne, på en lille pige, som stolt fortæller, at hun altså bliver 2 år og har kjole på i dagens anledning.

Husbond er blevet færdig med renovering af værelse, så nu skal der så ryddes på plads. I går var der regnvejr, som sædvanlig skal man vist sige, og alt mit garn blev lagt ud på sengen, og i dag eller en af de nærmeste dage skal det sorteres. Jeg tror husbond, var ved at få et chok da han kiggede ind og så mit garnlager. "Det meste kan da vist kasseres" sagde han. Utroligt, at han kan tænke sådan, det forstår man jo ikke når man sommetider bare må købe noget garn, som man ikke kan stå for. Nå, lidt ret har han, noget skal kasseres, måske vil børnehaven gerne have det.
STRIKKEFRONTEN: Jeg mangler bare at montere trøjen til Marie, og så strikke huen, som passer dertil, men, men jeg tror desværre ikke, at der er garn nok!!!!! Jeg har købt det i Ebeltoft hos Balle Garn, så jeg må vist kontake forretningen for hjælp, ellers må jeg prøve på web-strik´s gruppeside. Ærgeligt er det i hvert fald at jeg mangler 1/2 bundt (tror jeg nok).
Dagen i dag skal vist bruges til at frembringe lidt saft, af nogle af alle de bær, som er i fryseren, så kan jeg få mere plads i fryseren, og det mangler jeg.
Jeg skal også have bestilt bogen "Turen går til Ægypten" i dag, for der skal vi nemlig på rundrejse, sammen med et hold venner en gang her i efteråret. Rejsen blev bestilt i feruar, og jeg må indrømme, at da iskias-nerven teede sig værst, ja da troede jeg ikke på, at jeg kunne deltage i den rejse, men det tror jeg bestemt på nu. For jeg kan både stå op og gå tur, så vi skal nok få en god ferie hen på efteråret.
God søndag til alle Jer som kigger forbi min blog, læg gerne en kommentar, for det synes jeg er så hyggeligt.