søndag den 29. marts 2009

BOMULD = Tegn på forår



det tror jeg. I aftes surfede jeg lidt rund på diverse blogs omhandlende strik, og der var en del flere end der plejer, som fortalte om projekter i bomuld, jeg blev enig med med selv om at det må da vist være tegn på forår. Og forår det har det været her i det midtjyske her i week-end! 10 gr. - stillevejr - og høj sol. DEJLIGT, DEJLIGT.Jeg er da også stået på bølgen af bomuld, er lige startet på MINI TIL VOKSNE i lilla bomuld, men er lidt i tvivl om, om det er en for skrap farve til mig? Det bliver vistnok en modefarve i den kommende sæson, men går det nu til en kone i min alder?

Maries filtede jakke er næææsten færdig, mangler kun at få monteret lynlås. Den er vist til den store side, men så må den vente til hun vokser til den.

Finas top bliver vist færdig en af de næste dage, og har næsten bestemt, at niecen´s datter bliver modtageren på lørdag, når vi skal til familietræf.

Jeg har bagt småkager, som jeg skal medbringe, og vi har selvfølgelig prøvesmagt dem her i week-end. Skal vist gemme resten for ellers er jeg bange for, at husbond kan komme til at prøvesmage dem for meget i løbet af ugen.

Når jeg nu var i gang, så skulle opskriften på knækbrød, som jeg fik af en kollega, da også lige prøves. SUPER!
Prøv selv!
KNÆKBRØD:
1 dl. solsikkekerner
1 dl. havregryn
1 dl. græskarkerner
1 dl. sesam
1 dl. hør
3 dl. mel
2 tst. salt
2 dl. vand
1 dl. olie
1 tsk. bagepulver
Dejen er lidt klistret, så kom den på bagepapir, og kom bagepapir over og rul den ud. Skær den i passende stykker. Bag knækbrødene i ovnen i ca. 15-20 min. ved 200 gr.
De er bare mums!!!!!!

fredag den 27. marts 2009

igen - igen

det var hvad lægen sagde i onsdags, da jeg kontaktede ham for at fortælle at penicilin kuren på 7 dage som jeg stoppede med mandag, kun havde gjort at jeg havde det lidt bedre. Så yderligere en 7-dages kur til mig, og jeg føler mig ikke helt kvik endnu. Så åh hvor jeg glæder mig til at det bliver forår og bedre vejr.
I mandags var jeg til bedsteforældredag i Regitses vuggestue, og ih hvor Regitse og jeg hyggede os, at jeg var ventet, det var der slet ingen tvivl om.
I dag hvor der er delvis fridag, har jeg nået en del, bl.a. fået ringet til pensionsselskabet, og ringet for at bestille lammekølle til påsken, været til kropsmassage og zoneterapi og fået købt en jakke, som passer perfekt til en nederdel som jeg købte for at bruge til bl.a. julearrangementer. Nederdelen har bare hængt i skabet med prisskilt på, men nu kan den komme i brug, og godt for det for en 30 års fødselsdag og en konfirmation venter forude. Nu mangler jeg så bare et par nye sko og evt. bluse. Så jeg har da fået noget ud af formiddagen, og om 1/2 time venter de på mig i bofællesskabet, dem skal jeg være hos indtil kl. 20, så jeg når lige hjem og kan nå at se x-factor sammen med husbond. Han har lovet at have kaffen parat, og mit strikketøj står lige ved siden af lænestolen og så bliver det rigtig week-end.
Week-end skal bruges på lidt vinduespudsning, og så må jeg vist se at få mig taget sammen til at begynde at spadsere mine lange ture, som jeg ikke har fået gjort i lang tid, men jeg mangler det kan jeg mærke, men der er lige det med det ustadige vejr, ikke helt rask, ikke tid o.s.v., mon jeg kan finde på flere undskyldinger for ikke at komme ud at gå?
Der skal også strikkes, for nu mangler jeg kun 20 p på hætten på Maries jakke. Den skal strikkes færdig, og filtes i denne week-end, har jeg bestemt. Måske når jeg også at få syet lynlås i og få hæklet en blomst som skal syes på. Jeg er begyndt på FIONA top til en af mine børnebørn småpiger eller niecens datter. Den strikkes af noget garn fra Brugsen (Firenze), og mønsteret følges, bortset fra at jeg strikker på rundpind, fra ærmegab og ned. Jeg tror den bliver rigtig god.

fredag den 20. marts 2009

Hårspænder m/pynt



det holder mine småpigers mødre af, så da jeg i aftes fik at vide at jeg får besøg i dag af Regitse og hendes forældre, gik jeg i gang med at lave nogle til Regitse. Det ene spænde har fået en mariehøneknap, for Regitse går nemlig på en stue som hedder Mariehønerne. Jeg har før både købt og lavet spænder, men de har det med at blive væk eller forputte sig. 3 stk. blev det til i aftes. Og spørg lige om jeg glæder mig til at de kommer på besøg. Nej , det behøver i da ikke, for svaret er JA.
I går kunne jeg sagtens høre at husbond kom hjem, for udstødningen på bilen var knækket. Husbond er på job i dag, han har jo ellers fri om fredagen men, men.... Så jeg måtte op og være chauffør for ham, dernæst aflevere bilen hos mekaniker, for laves det skal den hurtigst muligt, for det lyder voldsomt!!! Men det er nu også o.k. at komme tidligt op på min fridag, som jeg så har helt for mig selv, og det skal udnyttes!! Først blogge lidt, så ringe til en veninde, dernæst skal huset have en overhaling og der skal handles lidt ind. Planen er at det hele forhåbentligt nås i formiddag, for jeg er næsten sikker på, at lige over middag så kommer sofaen springende og så vil jeg tage imod den og hygge med lidt strikketøj, let musik, kaffe i koppen og solen der skinner ind af vinduerne. Lyder det ikke som god udnyttelse af en fridag med mig selv?

STRIKKEFRONTEN: Jeg føler lidt krise, men jeg har da lavet lidt håndarbejde på det sidste.
Jeg har hæklet en vest, efter opskrift fundet hos FamilieJounalen på nettet. Det vil nu faktisk sige at jeg har hæklet 1 1/2 vest efter samme opskrift, bare forskellig tykkelse garn. Den råhvide er til mig selv, i garn fra min ven, jeg fik ja alt hendes overskudsgarn. Og det var en hel del. Dette garn uden bandarole, hæklet med nål nr. 6. Og ih hvor er det lækkert og blødt. Jeg bliver helt sikkert vild med den over en solbluse når vinden en sommeraften bliver lidt kølig. Et hit tror jeg.
Den rødmelerede er til en af småpigerne, nål nr. 3 1/2, af noget garn købt hos http://www.rokkeriget.dk/. Det er bomuld/viscose. Nu må vi se hvem af de to små piger der får den når den bliver færdig. Knapperne skal hækles, det har jeg ikke prøvet før, så det bliver spændende. Jeg må se at få begge veste færdige, jeg hader nemlig halvfærdigt arbejde!!
Og halvfærdigt arbejde, det er det Maries filtede jakke er, men overmiddag skal der samles masker op til hætte (OG SÅ SKAL DER STRIKKES 88 P, ØV ØV, MEN NÅR JEG NÅR DERTIL, SÅ SKAL DEN VIST OGSÅ KUN FILTES OG HAVE LYNLÅS ISAT) Det bliver stort når jeg når så langt!!!
I morgen er arbejdsdag i bofællesskabet, søndag på visit, og på mandag skal jeg besøge Regitse i hendes vuggestue der er nemlig bedsteforældredag. Det bliver hyggeligt, måske kan jeg nå omkring mit fortrukne indkøbessted for garn, jeg vil nemlig gerne i gang med FIONA´s top, og MINI TIL VOKSNE, nå nu skal jeg da vist huske at Maries jakke endnu ikke er helt færdig!!

mandag den 16. marts 2009

STILHED og begrænsning i kontakt med omverden

jeg har ingen stemme p.t., den forsvandt lige pludselig fredag eftermiddag, og i week-end var den bogstavelig talt helt væk. Og til grin kan man altid blive. Jeg blev en smule irriteret på husbond, og derfor hævede jeg stemmen lidt og forsøgte at at give utryk for min utilfredshed, men ak, det lød godt nok for sjovt, for vi kom begge til at grine i stedet. Søndag kom så forkølelsen (bihulebetændelse igen, er jeg næsten sikker på), og stemmen er da blevet lidt bedre, men er ikke god, så jeg har nu bestemt mig for at lægen skal kontaktes i morgen!
Man er handicappet når man ingen stemme har, godt at det var fredag formiddag, at jeg havde besøg af 6 af mine rare kollegaer, for der blev der talt igennem af alle, så det lød som en hønsegård tror jeg. Men tænk igår var der lige en besked til svigerdatteren, som jeg måtte bede husbond overbringe via tlf., og hvor var det da unødvendigt, jeg kunne jo bare have sendt en SMS
Hurra, for SMS og blog, så er man da i kontakt med omverdenen.

lørdag den 7. marts 2009

KREATIVITET......

ja, det holder jeg af, og det gør den øvrige familie også. Så på Regitse´s ønskeseddel til jul stod der: "Dukkeseng, gerne farfars design", det stod der også på hendes ønskeseddel til hendes 2 års fødselsdag her i starten af marts. Så husbond måtte igang, og han nyder det, når han først er kommet i gang.
Skal jeg være helt ærlig, så synes jeg godt sommetider,at han kan være svær at få i gang, hvilket irriterer mig en del, men når han så går i gang, ja så er han næsten ikke til at stoppe igen, og kreativ og dygtig det er han bestemt. Og Regitse, ja hun blev glad for dukkesengen, og stod med en kender-mine som kun små piger har og betragtede sengen, som jeg selvfølgelig havde forsynet med sengetøj, så dukken kunne komme i seng så snart Regitse synes, at det var passende.

Husbonds kreativitet holdt ikke ved sengen, for Regitse´s mormor
har for et stykke tid siden, købt alletiders dukkehus som indeholdt nogle dukkehusmøbler. Det var brugt og derfor trængte til lidt renovering, især af taget. Den opgave var husbond jo så sat på, og han har grublet en del over løsningen af det problem, men
prøv lige at se resultatet af tag-renoveringen, det blev bar så godt, og når han så var igang, ja så lavede han lige en seng, køkkenelementer og spisebord og spisebordsstole, så nu kan alle rum møbleres af den lille pige, som straks tog det i brug.









STRIKKEFRONTEN: Ja, der er der altså krise, jeg strikker indimellem på Maries filtede jakke, men hvor er det kedsommeligt, og så de tykke pinde, øv....., men jeg skal nok få den færdig, og den bliver fin, det tror jeg. Jeg hækler på en vest oppefra og ned til mig selv efter mønster i Familie Journalen, den er meget sjovere, og den kan også hækles efter samme mønster til småpigerne, ja jeg har planer, mange planer. men jeg bliver vist nød til at holde fokus på den der kedelige jakke.

søndag den 1. marts 2009

Udholdende .......


det er det jeg er i øjeblikket. Jeg har lovet at strikke en jakke til Marie, som skal filtes, men det er altså ikke det mest spændende projekt, det er sååååå træls først at strikke ryg 138 pinde på pind nr. 7, bare lige op og glatstrikning, derefter forstykker 124 pinde lige op og glatstrikning, og så skal der også strikkes ærmer og hætte. Men jeg holder altså ud, for jeg tror på at resultatet til slut bliver godt, og jeg har jo lovet at strikke den, og der står jo penge i garnet, men træls lige nu det er den! Man kan nu heller ikke på billedet se, at skal blive en jakke i str. 2 år, men med lidt samarbejde med vaskemaskinen, så lykkes det, det ved jeg!!!!
Jeg har gået og tumlet lidt med tanken om ægyptisk-bomuld. Er det bare en betegnelse, eller fremstilles og sælges det i Ægypten? Jeg ved det ikke, det må jeg have undersøgt, for i dag har vi nemlig bestilt en rundrejse til Ægypen, med et Nil-krydstogt. Vi skal afsted med et hold venner, og forventningens glæde skal man ikke kimse af, og vi har lang tid at glæde os i, for vi skal afsted til efteråret.